3 tips bij het begeleiden van kinderen tijdens een scheiding

3 tips bij het begeleiden van kinderen tijdens een scheiding

3 tips bij het begeleiden van kinderen tijdens een scheiding

3 tips bij het begeleiden van kinderen tijdens een scheiding

Impact van een scheiding op kinderen

Een scheiding is een zware, emotionele ervaring. Vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. De scheiding heeft immers een grote impact op het leven van kinderen. Daarom is het belangrijk om ze goed te begeleiden tijdens de scheiding, en om te zorgen voor goed co-ouderschap. In dit blog geven wij u drie tips voor het begeleiden van kinderen tijdens een scheiding.

1. Geef uitleg en wees duidelijk

Het eerste instinct van ouders die gaan scheiden is om het kind of de kinderen te beschermen door ze erbuiten te houden. Natuurlijk moet u uw kinderen niet betrekken bij bijvoorbeeld ruzie met uw (ex-)partner, maar het is ook zeker belangrijk om de kinderen uitleg te geven over wat er aan de hand is. Stem met uw ex-partner af hoe u dit aan gaat pakken, en doe het samen. Partners die dit niet doen kunnen de kinderen het gevoel geven dat zij de scheiding veroorzaakt hebben. Geef uw kind geen valse hoop dat het ‘wel weer goed komt’, maar maak wel duidelijk dat zowel u als uw ex-partner van uw kinderen houden.

2. Werk samen met uw ex-partner

Wanneer u gaat scheiden van uw partner, en u heeft samen een kind, zult u altijd een rol blijven spelen in elkaars leven. Werk daarom samen om de overgang makkelijker te maken voor de kinderen. Praat niet negatief over de ander als de kinderen in de buurt zijn, en gebruik uw kinderen ook niet als boodschapper.

3. Luister naar uw kind

Ten slotte raden we u aan om goed naar de behoeften van uw kinderen te luisteren. Onderbreek uw kinderen niet meteen met een ‘oplossing’ wanneer ze het over de scheiding hebben, maar luister naar hun verhaal. Zorg ervoor dat de kinderen zich gehoord voelen. Houd ook het gedrag van uw kinderen in de gaten, en ga op zoek naar hulp wanneer uw kind het nodig heeft.

Gaat u scheiden, en wilt u hiervoor een advocaat inschakelen? Wij helpen u met het vinden van de juiste personen- en familierecht advocaat.

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *