Zo blijf je na een scheiding je emoties de baas

Zo blijf je na een scheiding je emoties de baas

Zo blijf je na een scheiding je emoties de baas

Zo blijf je na een scheiding je emoties de baas

Tips om na een scheiding je emoties de baas te blijven

Tijdens en na een echtscheiding komt er een boel op je af. Niet alleen in de praktische zin van het woord, maar ook emotioneel. Het kan in deze tijd dan ook erg moeilijk zijn om je emoties de baas te blijven en goed te blijven functioneren in het dagelijks leven. In dit blog krijg je enkele tips hiervoor.

Het is niet het einde van de wereld

Dat je in de eerste instantie boos en verdrietig bent is heel normaal. Het is nu eenmaal een zeer ingrijpende gebeurtenis. Maar besef je ook dat het niet het einde van de wereld is en dat je je niet voor altijd zo zult voelen. Gun jezelf de tijd en onthoud dat het verdriet slechts tijdelijk is.

Het kan beter zijn zo

Het kan zijn dat jullie je allebei al beseften dat de relatie op zijn einde was. Het kan ook zijn dat je een toxisch huwelijk had en dat er zelfs sprake was van mishandeling. In dat geval, hoe moeilijk het ook kan zijn, is het soms maar beter dat het ten einde is gekomen. Vergeet niet dat er meer dan genoeg mensen op de wereld rondlopen die wel degelijk het beste met je voorhebben en je nooit zo slecht zullen behandelen. Jij verdient beter!

Pak oude hobby’s op

Het kan zo zijn dat je gedurende je relatie en je huwelijk oude hobby’s hebt laten vallen. Misschien heb je zelfs bepaalde dromen laten varen voor je partner. Als dat het geval is, en je bent zeker niet de enige, is dit de ultieme kans om die hobby’s en dromen een nieuw leven in te blazen!

Zoek steun bij vrienden en familie

In tijden als deze heb je je vrienden en familie nodig als nooit tevoren. Praat dan ook veelvuldig met je geliefden en zoek de steun op. Iedereen zal begrijpen dat je verdrietig bent en verdriet is dan ook niet iets om je voor te schamen. Praten, praten en nog meer praten helpt en op een dag zul je het leven weer met goede moed tegemoet zien!

Lig jij momenteel in scheiding en kun je daar wel wat bemiddeling bij gebruiken? Dan kun je altijd een mediator inschakelen. Wil je daar meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op!

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *