Schadevergoeding bij verschillende soorten letselschade

Schadevergoeding bij verschillende soorten letselschade

Schadevergoeding bij verschillende soorten letselschade

Schadevergoeding bij letselschade

De ene schade is de andere niet

Letselschade is lichamelijk of geestelijk letsel veroorzaakt door een andere persoon. Deze persoonlijke schade leidt in veel gevallen tot immateriële schadevergoeding. Binnen de letselschadebranche wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten letselschadeclaims. De ernst van de schade zegt natuurlijk veel over de hoogte van de vergoeding. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van letselschade en wat voor soort vergoeding u kunt verwachten.

Schadevergoeding bij brandwonden

Brandwonden zijn een vorm van blijvend letsel en behoren daarom op zichzelf tot een categorie letselschade. Omdat de schade veroorzaakt door brandwonden enorm varieert, is niet direct iets te zeggen over de hoogte van de vergoeding. Brandwonden hebben naast een fysiek aspect ook een psychisch aspect. Dit betekent dat mensen hier ook psychische klachten van kunnen krijgen. Die kunnen ook meegenomen worden in de berekening van de vergoeding.

Ooit gehoord van gehoorschade?

Gehoorschade verwijst naar persoonlijk letsel veroorzaakt door een externe factor. Ouderdom is dus geen reden voor een gehoorschadeclaim. Gehoorschade komt helaas vaker voor dan u misschien denkt. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een ongeval, maar kan ook langzaam gebeuren door continue blootstelling aan hoge of harde geluidsniveaus. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in een onveilige werkomgeving, waar de werkgever mogelijk aansprakelijk is.

Het liefst een mond vol tanden

Mensen verliezen regelmatig (een deel van) hun tanden bij bijvoorbeeld verkeersongevallen. Vaak is er sprake van het verlies van voortanden of beschadiging daarvan. Tandletsel kan worden geclaimd bij de verantwoordelijke partij door een letselschade advocaat.

Wilt u een specifieke situatie bespreken met een letselschade advocaat? Klik hier voor een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade en u verder kan helpen. Heeft u al ervaring met letselschadeclaims? Vertel ons uw verhaal door contact op te nemen!

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *