De voordelen van mediation bij scheiden in Houten

De voordelen van mediation bij scheiden in Houten

De voordelen van mediation bij scheiden in Houten

Mediation bij scheiden in Houten

Steeds meer mensen kiezen voor mediation wanneer ze gaan scheiden. Het inschakelen van een mediation brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Het is een manier om een goede verstandhouding met elkaar te houden na de scheiding. Bij mediation wordt hier actief naar gestreefd. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van mediation.

Goede communicatie behouden

Tijdens mediation gaat u met uw ex-partner samen om tafel om alles rondom de scheiding goed te regelen. Het gesprek wordt geleid door de mediator. Communicatie staat dus voorop. Een goede communicatie met uw ex-partner na een scheiding is erg belangrijk. Vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Onnodige conflicten en ruzies worden voorkomen omdat de communicatielijnen kort zijn. Het gesprek gaat niet via jullie advocaten, maar u staat direct met elkaar in contact. Een mediation bij scheiden is niet bedoeld om de relatie te redden, maar om de communicatie goed te houden.

Geen winnaar en verliezer

Wanneer u gaat scheiden via de rechter, wordt er altijd een persoon aangewezen die gelijk heeft. Er is een ‘winnaar’ en een ‘verliezer’. Dat is bij scheiden via mediation niet het geval. Er wordt gezocht naar een oplossing waar u en uw ex-partner zich beiden in kunnen vinden. Die afspraken worden vervolgens goed vastgelegd. U ontmoet elkaar dus ergens in het midden, en lost samen eventuele problemen op. Hierdoor ontstaat in de meeste gevallen een veel prettigere regeling tussen beide partijen na de scheiding.

Sneller en goedkoper scheiden

Ten slotte is er nog een zeer praktisch voordeel van mediation bij scheiden: het is over het algemeen een stuk sneller en goedkoper. Dat komt omdat het gaat om directe communicatie, en geen communicatie via de advocaten. Overleg en het maken van afspraken gaat daarom sneller, wat ook geld bespaart. Bovendien hoeft er slechts een mediator ingeschakeld te worden, terwijl anders beide partijen een eigen advocaat zouden kiezen. Dit scheelt ook in de kosten.

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare specialist voor mediation bij scheiden in Houten, kunnen wij zeker Resolve Visie mediation aanbevelen. Als u nog verdere vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *