Zo kiest u de juiste mediator

Zo kiest u de juiste mediator

Zo kiest u de juiste mediator

Zo kiest u de juiste mediator

Hoe kiest u de juiste mediator?

Een scheiding is vaak al zwaar genoeg. U wilt er het liefst zo snel en soepel mogelijk uitkomen met uw ex-partner. Daarom kiezen veel mensen voor een mediator. De mediator helpt u tot oplossingen te komen waar u en uw ex-partner zich allebei in kunnen vinden. Het is hierbij belangrijk dat u beide een goede klik voelen met de mediator. U gaat namelijk een ingrijpend en pijnlijk proces in. Het vertrouwen in de mediator is van onschatbare waarde om onder begeleiding afspraken te kunnen maken over kinderen, huis, financiën en andere praktische zaken. Wij vertellen u in dit blog precies waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste mediator.

Ervaring en kennis

Zowel de juridische als de psychologische kant van het scheidingsproces zijn erg belangrijk. Een mediator is voor beide opgeleid. Echter, heeft de ene mediator meer kennis over bijvoorbeeld ondernemingen dan de ander. Wanneer u op zoek gaat naar de juiste mediator, is het belangrijk dat u rekening houdt met de specifieke kennis die nodig is voor uw scheiding. Heeft u bijvoorbeeld een eigen zaak? Dan is kennis over ondernemingen heel relevant. Heeft u kinderen? Dan kunt u het beste kiezen voor een mediator met ruime ervaring in het begeleiden van kinderen bij scheiding.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij de mediator. Maar hoe komt u hier achter? Vraag een uitgebreid telefoongesprek of kennismakingsgesprek aan met de mediator die u op het oog heeft. U merkt tijdens het gesprek vanzelf of er een klik is. Is dit niet het geval? Dan kunt u beter verder zoeken. Op resolvevisie.nl kunt u gratis een kennismakingsgesprek inplannen met een mediator. Probeer het uit en kies zo de juiste mediator bij uw scheidingsproces.

Heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust via ons contactformulier.

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *