Advocaat voor medische fouten

Advocaat voor medische fouten

Advocaat voor medische fouten

Advocaat voor medische fouten

Een advocaat inschakelen voor medische fouten

Wanneer u letselschade oploopt door medische fouten, kunt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat inschakelen. Deze kan u bijstaan in uw zaak en u helpen om een schadeclaim in te dienen. In dit artikel leest u meer over wat deze advocaat voor u kan doen in het geval van letselschade door medische fouten.

Wanneer is er sprake van medische fouten?

Medische fouten, of het vermoeden daarvan, kunnen complexe zaken opleveren. De aansprakelijkheid van een arts wordt beoordeeld naar de zorgvuldigheid die van een ‘redelijk bekwaam en redelijk handelend arts’ mag worden verwacht. Wanneer een operatie in het ziekenhuis fout is gegaan, hoeft dit niet altijd te betekenen dat een arts verkeerd heeft gehandeld. Duidelijke voorbeelden van medische fouten kunnen zijn:

  • Het stellen van een verkeerde diagnose
  • Het toedienen van onjuiste medicatie
  • Het geven van onvoldoende of onjuiste informatie over risico’s van een ingreep
  • Het gebruik van verkeerde technieken of gebrekkige producten
  • Het onterecht niet naleven van een protocol

Hoe gaat uw advocaat te werk bij medische fouten?

Wanneer u vermoedt dat uw letselschade is veroorzaakt door medische fouten, gaat uw advocaat voor u aan het werk. Als eerst wordt uw medische dossier opgevraagd en grondig bestudeerd. Dit gebeurt meestal door een medisch adviseur, die over een goede kennis beschikt van medische procedures. Deze adviseur brengt vervolgens een advies uit over het dossier aan uw advocaat. Wanneer er voldoende aanknopingspunten zijn gevonden voor een zaak, dan wordt de betreffende arts of het ziekenhuis aansprakelijk gesteld. In alle gevallen zijn zij daarvoor verzekerd.

Wat kan uw advocaat nog meer voor u betekenen?

In het geval van medische fouten, kunt u het best een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in medisch aansprakelijkheidsrecht. Samen met u kijkt deze advocaat naar de omvang van uw zaak, uw kans van slagen, verstuurt uw brieven en doet voor u het woord tegenover diverse instanties. Een advocaat behartigt al uw belangen wanneer u schade heeft ondervonden als gevolg van medische fouten.

Heeft u te maken gehad met de gevolgen van medische fouten, en wilt u graag uw ervaringen delen? Neem contact met ons op via [email protected]

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *