Snel scheiden zonder advocaat: kan dat?

Snel scheiden zonder advocaat: kan dat?

Snel scheiden zonder advocaat: kan dat?

Snel scheiden zonder advocaat: kan dat?

Echtscheiding zonder ruzie

Een scheiding is natuurlijk altijd een trieste, moeilijke periode. Maar het hoeft zeker niet altijd gepaard te gaan met ruzie en onenigheden. Soms is het moeilijk, maar weet u ook dat u er samen uit gaat komen. Dan is het niet nodig om een advocaat in te schakelen, maar kunt u het samen regelen. Dit is bovendien veel sneller en goedkoper. Wij vertellen meer over hoe u snel kunt scheiden zonder advocaat.

De mogelijkheden van scheiden

Wanneer u gaat scheiden, kunt u ieder een advocaat inschakelen, kiezen voor een gezamenlijke scheidingsadvocaat of kiezen om te scheiden zonder advocaat. Wanneer u het niet eens wordt over bepaalde zaken, en u met ruzie uit elkaar gaat, kunt u het beste ieder een advocaat kiezen. Die zal uw belangen vertegenwoordigen, en gaat in overleg met de advocaat van uw ex-partner om regelingen te treffen rondom de scheiding. Kunt u wel nog zonder ruzie met elkaar samenzitten, maar zijn er bepaalde afspraken waar u het nog over moet hebben, of waar u niet uit komt? Dan is een gezamenlijke advocaat, of een mediator, een goed idee om een middenweg te vinden. Dan kunt u ook nog online scheiden, zonder dat hiervoor een advocaat nodig is. Wanneer u het al eens bent over de beslissingen, is dit de snelste en de goedkoopste optie.

Scheiden via internet

Het snel scheiden via het internet gaat in een aantal stappen: u meldt u online aan. Dan wordt er een belmoment ingepland om de details te bespreken. Er wordt een concept-echtscheidingsconvenant en, wanneer nodig, een concept-ouderschapsplan op maat gemaakt. Dit plan wordt via de mail naar u toegestuurd. Wanneer deze documenten volledig zijn, worden ze wel nog altijd door een advocaat van het bureau waar u gaat scheiden nagekeken, en de advocaat dient ook het verzoekschrift in. De rechtbank doet binnen 4 weken een uitspraak, wat betekent dat u daarna gescheiden bent.

Wilt u meer informatie over het online scheiden zonder dat hierbij een advocaat aan te pas komt? Neem dan gerust contact op, wij voorzien u van meer informatie.

No comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *