Wat doet een letselschade advocaat precies?

Wat doet een letselschade advocaat precies?

Wat doet een letselschade advocaat precies?

Wat doet een letselschade advocaat precies?

Hulp wanneer u letsel heeft opgelopen

Heeft u letsel opgelopen en was dat niet uw schuld, bijvoorbeeld door een auto ongeluk of door een bedrijfsongeval? Dan kunt u een letselschade advocaat in Nijmegen inschakelen, want u heeft waarschijnlijk recht op een schadevergoeding! Maar wat doet een letselschade advocaat eigenlijk allemaal precies? Wij vertellen er meer over.

Schadevergoeding voor uw letsel

Bij een ongeluk waarbij u letselschade opgelopen heeft, moet de schade vergoed worden door de persoon die het veroorzaakt heeft. Daarom kunt u letselschade verhalen. Veel mensen die letselschade opgelopen hebben, weten vaak niet waar ze allemaal recht op hebben. Daarom loont het om een goede letselschade advocaat in Nijmegen in te schakelen.

Wat moet er gedaan worden?

De advocaat begeleidt u door de procedure. Dit begint met het aansprakelijk stellen van de persoon die het letsel veroorzaakt heeft, en kan zelfs leiden tot een rechtszaak. De zaken waarmee de advocaat aan de slag gaat zijn onder andere:

  • Het verzamelen van bewijsmateriaal
  • In orde maken van een aansprakelijkstelling
  • Verzamelen en indienen van schadeposten
  • Onderhandelen over de mate van aansprakelijkheid
  • Het berekenen van een mogelijke smartengeld vergoeding

Kosten van een letselschade advocaat

Over het algemeen zijn de kosten van een advocaat natuurlijk best hoog. Maar als slachtoffer zijn die kosten vaak niet uw verantwoordelijkheid. De tegenpartij moet namelijk alle kosten vergoeden die door het letsel veroorzaakt worden, zo ook de kosten van een letselschade advocaat als die ingeschakeld moet worden. Andere zaken die vergoed moeten worden zijn onder andere ook de reiskosten naar een ziekenhuis, de huishoudelijke hulp en het verlies van inkomen, omdat het slachtoffer niet kan werken.

Heeft u letselschade opgelopen? Laat u dan ook goed begeleiden, en schakel een letselschade advocaat in Nijmegen in!